fråga micke

En mindre kaklad pool

Fråga från Sara

Vi har tittat på rostfria lösningar i den storlek för det ni kallar för Tjälldenspa (3×2 m). Det rostfria gillar vi mycket och det har ett attraktivt pris. Men kaklade pooler är så vackra och vi blev så glada att se att ni tagit fram ett koncept! Vi vill ha en pool som ska grävas ned och sedan beläggas med sten runt om. Marken är lera och ligger i syd/syd-väst.

Önskar således pris på 3×2 m pool för kakel, helst 1.5 m hög.

Tack på förhand för en offert om ni kan!

Svar från Micke

Hej Sara,

Det går att bygga vår pool och sedan klä den utvändigt. Det vi märkte när vi produkt utvecklade spapoolen var att sten ofta är 300 x 300 plattor. Så därför gjorde vi spapoolväggen 250 mm för att få till stenen ovanpå spabadet utan att behöva kapa stenen (se bild). Då blir det perfekt med ett 300 mm stenplattor ovanpå spapoolen.
Dessa block har vi i mått om 1 m i höjd och 0,5 m i höjd. Det blir ju då ett spa mer än pool. Vi kallar detta för ”varm källa”. Vill man ha poolhöjd 1,5 m har vi våra poolblock som är 300 mm breda. Då blir det lite mer trixigt att klä poolen med våra poolblock. Bara så ni vet om det.

Plastdetaljer är billigare om ni önskar det.
Ni sparar säkert 10 000 – 20 000 kr på plast beroende på vilka detaljer man jämför med.

Denna storlek på pool går att ha spalock till istället för traditionella poolskydd och går att köpa hos företaget jag tipsat dig om på mail.

Eftersom man sätter sten, granitkeramik eller glasmosaik i spapoolen kan man utan problem värma upp spapoolen till 40 grader om så önskas.
Den behöver inte tömmas på vintern, även om du stannar pumpen, då mosaiken klarar svenska svenska förhållanden eftersom tätskikt & stomme är så gedigna.

mvh
Micke
PS: Läs mer om kaklad pool här.

:DS