Kaklade pooler

Vad krävs för en kaklad pool?

Kaklade pooler & kaklade spa’s

Det finns olika typer av beklädnad i poolen invändigt du kan välja på när du ska köpa pool. Dels kan du välja mellan kakel och liner. Kaklade pooler är knepigt i Sverige pga frost/frysrisken vilket tidigare gjort att poolleverantörerna inte vågat historiskt att ta ansvar för att utförandet blir korrekt. Numera har Tjällden AB ett färdigt system för detta. Mer info kommer inom kort.

Detta krävs för en kaklad pool

Det byggs kaklade pooler i Sverige redan idag. Den dominerande metoden har historiskt varit sk vattentät betong. Det gör att poolstommen blir relativt dyr. Och det tar lång tid att torka en poolstomme av vattentät betong så börja i god tid om du väljer denna lösning. Nu är som sagt Tjällden på väg ut på marknaden med ett kaklat poolsystem. Även poolsystem för kaklade spa’s är framtagna och finns redan att köpa. Dessa system kommer att släppas bredare inom kort.
Det har tagit 5-6 år att produktutveckla fram eftersom de svenska förhållandena är så speciella. Nu kommer det finnas ett supportat byggsystem för detta som inte behöver bli jätte jättedyrt.

Tveka inte att kontakta mig om du vill veta mer om kaklade pooler eller spa’s