Poolskydd

Allt du behöver veta om poolskydd

Poolskydd

Det finns mycket att säga om poolskydd och prisklasserna varierar kraftigt. Många poolägare inleder med att köpa något ganska billigt för att sen uppgradera sig. Efter ett par år har man lärt sig lite om poolen och man kan vilja komplettera sin pool med ett nytt poolskydd, vilket många poolägare gör.

Säkerhetsstandard: NF P 90-308

I Sverige finns ingen lag på säkerhet vad det gäller poolskydd. Trots detta utgår många poolskydd utifrån den franska säkerhetsstandarden då Frankrike är ett föregångsland för poolbranschen i Europa.

Frankrike är det land i Europa med störst andel poolägare, flest pooltillverkare och högst standard på produktionen. Sedan 2006 infördes det i Frankrike ett säkerhetskrav på poolskydd, som har blivit riktlinjen för den europeiska poolbranschen.
Dessa punkter är:

 • Poolskyddet måste vara konstruerad på ett sådant sätt att ett barn inte ska kunna ramla igenom skyddet
 • Ett barn ska inte kunna klättra in under poolskyddet
 • Poolskyddet ska klara av en vuxen människa på minst 100kg ovanpå, utan att skyddet skadas permanent
 • Poolskyddets fästen ska inte kunna åstadkomma skada på barn
 • Poolskyddet ska inte åsamka skada på ett barn som leker med det
 • För poolskydd med automatiskt styrning, ska detta gå att låsa och inte öppnas upp av barn

Gullberg & Jansson är Tjälldens leverantör av poolskydd, alla deras poolskydd uppfyller kraven och är godkända enligt den franska standarden NF P 90-308

Läs Mer om Gullberg & Jansson här

Relaterade frågor

 • Automatiskt poolskydd
  Micke svarar: Hej Åsa, Menade du barcovers eller lamelltäcken. Finns tyvärr inga automatiska barcovers men jag lade till en barcover under tillvalen. Du har också två varianter av lamelltäcken där. Covrex och Sirius Classic. Covrex finns även som poo
  Läs mer