Om ”Micke”

Vem är Poolmicke?

Hej, kul att du är intresserad att veta mer om mig! Men innan jag berättar mer om mig kommer jag svara på de vanligaste frågorna jag får.

Finns det något som inte är besvarat, skicka mig ett mail (info@poolmicke.se) eller använd mitt formulär ”Fråga Micke”.

Ha en riktigt härlig dag!
“Mikael

Varför svarar jag på frågor?
Jag samverkar med mitt familjeföretag Tjällden AB. Jag gillar att utbilda andra, att ge råd, men framförallt gillar jag att lära mig nya saker! Varje fråga jag får, gör att jag måste tänka till, och har jag inte svaret så behöver jag ta reda på svaret. Detta gillar jag. Då får jag använda mitt kontaktnät och lära mig nya saker.

Frågorna jag får publicerar jag på mina webbsidor och bidrar till att andra personer som letar efter samma svar får hjälp. Detta blir en s.k. win-win vilket jag tycker är viktigt.

Får jag någon ersättning när jag svarar på frågor?
Nej det får jag inte direkt. Men indirekt så gynnas mitt familjeföretag Tjällden AB eftersom många vill ha hjälp med sin pool då de får förtroende för mig. Men rätt produkt ska rekommenderas till rätt kund varpå jag gärna samarbetar med andra poolsystem eftersom vissa verkligen vill ha andra produkter än det mitt familjeföretag säljer. Mitt driv kommer från lärandet och att få förmånen att skriva. Ibland så blir jag tillfrågad om hjälp att hitta kontakter inom vissa områden. Detta hjälper jag gärna till med helt förutsättningslöst.
Varför driver jag poolmicke.se?
Jag gillar webb, jag gillar interaktion med människor och jag gillar att lära mig nya saker. Pooler som sådant är något som jag kan riktigt bra, men det är också ett område där jag vill lära mig mer. Genom poolmicke.se tvingas jag att bli bättre, detta gillar jag.
Får jag / kan jag / samarbeta med dig?
Ja men självklart. Kul att du frågar/undrar. Jag samarbetar gärna med seriösa företag inom marknära byggande (pooler, grunder, attefallshus, osv) eller med företag som förstår SEO och allt vad det innebär. Skicka mig ett mail info@poolmicke.se helt förutsättningslöst!
Är du helt besatt av ditt eget foto och namn eftersom jag ser det överallt på dina webbsidor?
Haha bra fråga. Man kan nästan tro det. Nej det är faktiskt som så att jag är ingen ”centrum person”.
MEN… jag har märkt att det personliga gör att folk vågar kontakta mig. Det finns massvis av webbsidor på nätet utan en tydlig avsändare, och det är inget för mig. Så för mig handlar det inte om att synas, för mig handlar det om att få kontakt med människor som har ett problem.
Om jag genom olika bilder på mig själv kan uppnå detta, då är det en väldigt liten uppoffring!
Vem är jag?
Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag jobbar med pooler men även husgrunder och attefallshus. Jag är anställd i mitt egna företag Spokesman AB, där jag förutom poolmicke.se även driver de två webbsidorna attefallshus.se och husgrunder.com. Jag får även intäkter från konsultverksamhet, utbildning osv. Men detta är ett litet företag, med endast mig som anställd.

Jag är förutom webbnörd: => civilingenjör (!) och har jobbat med marknära arbete i över 15 år. Självklart har jag lärt mig en hel del genom åren. Spana t.ex. in min webbsida husgrunder.com där jag besvarat över 3300 frågor från besökare under de sista 10 åren (!).
Jag gillar även att skriva, utbilda och webb… därav att jag startar, driver och utvecklar webbsidor inom de ämnen jag brinner för.

Därutöver är jag ingift i familjen Tjällden som drivet företaget Tjälldens AB som säljer både pool- och husgrunder. Så jag kombinerar mitt nöje med att även bidra till familjeföretaget. Exakt hur jag bidrar där är väl mer diffust, men ibland hjälper jag till på lagret, ibland hjälper jag till med support och allt som oftast får jag lösa deras it-problem inklusive webben.

Min syn på konkurrenter
Jag får endel frågor på klagomål kring andra leverantörer. Detta är inget jag håller på med och du ska därför inte kunna hitta såna frågor på poolmicke.se! Däremot svarar jag på de allra flesta frågorna. Så även dessa.
Vi vill låta Tjälldens kvalitetsfokus och kundnära verksamhet prata för sig själv. Jag möter dock lite fördomar mot vårt eget poolsystem från andra konkurrenter där det påstås att den inte håller. Där kan jag bli lite passionerad och arg faktiskt för vi har levererat 1500 pooler (oktober 2021) nu och inte upplevt några problem med hållfasthet alls. Vi ger oss inte in i pajkastandet som tyvärr pågår i poolbranschen utan försöker stå över det. Jag gillar själv när man kan erkänna att ens eget poolsystem har brister. Våra poolväggar är inte perfekt i alla lägen för alla pooler. T.ex. när man vill ha en djup del på en pool och en grund del. Då finns det bättre lösningar än vår pool. Kunder gillar transparens är min erfarenhet. Och blir mindre besvikna när de vet vad de köper. Därför är inte Tjälldenpoolen bästa poolen för alla. Men jag anser såklart, inte helt opartiskt, att den är bäst för tillräckligt många 😊.
Äger jag pool?
Yes det stämmer:) För ungefär 10 år sedan byggde jag pool hemma på tomten. Min pool är Tjällden ABs första pool byggd med deras block och stomme, som jag bland annat var med och tog fram. Under min poolresa har jag hunnit genomgå det mesta. Vi har uppgraderat poolskydd från bar cover till pooltak, bytt från klorvatten till en saltvattenpool samt uppgraderat teknikrummet. Därav besitter jag mycket av min kunskap från egna erfarenheter.
Är jag helt oberoende tillverkare och leverantörer?
Nej det är jag såklart inte eftersom jag är ingift Tjällden. Men något kan jag lova är;
Jag kommer alltid att säga vad jag tycker är bäst för kunden (dig). Du kommer inte att se att mina svar säger att ”Tjälldens pooler är de bästa ur alla aspekter”, men jag kan tala mig varm om dessa… eftersom jag vet mycket väl hur de funkar och jag själv har en sådan pool hemma (såklart). Så oberoende är jag inte. Men jag tycker inte det påverkar de svar jag ger till mina besökare.
Därutöver är det såklart upp till dig att alltid bilda dig en egen uppfattning och se min input som en av många i din beslutsprocess.
Tjänar jag några pengar på att driva poolmicke.se?
Jag jobbar med lite olika upplägg för intäkter, och ibland får jag t.ex. affiliate-intäkter om jag länkar till något relevant som kunden därefter köper. I vissa fall får jag även ersättning när jag skickar s.k. leads till olika företag. Detta är mindre intäkter, men täcker i vart fall de kostnader jag har för webbhotell, utveckling av webbsidan, bilder jag köper / jag tar osv. Ska man bli rik ska man göra andra saker än att sitta och svara på frågor, så kan man väl säga… (vill du samarbeta, skicka ett mail till mig)

Min Pool

Detta är min pool. Bilderna nedan visar den första poolen som gjordes med Tjälldens stomme.

Om skribenten

Mikael Asp-Tjällden på poolmicke.se

Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag svarar på frågor om bl.a. pooler. Du kan läsa mer om mig här. Vill du ställa en fråga till mig (vore superskoj), så gör du det helt kostnadsfritt här.