Om ”Micke”

Vem är Poolmicke?

Hej, kul att du är intresserad att veta mer om mig! Men innan jag berättar mer om mig kommer jag svara på de vanligaste frågorna jag får.
Jag jobbar på Tjällden AB vilket är jätteviktigt för mig att vara tydlig med. Mer om det nedan.
Finns det något som inte är besvarat, skicka mig ett mail (info@poolmicke.se) eller använd mitt formulär ”Fråga Micke”.

Ha en riktigt härlig dag!
“Mikael

Varför svarar jag på frågor?
Jag samverkar med mitt familjeföretag Tjällden AB. Jag gillar att utbilda andra, att ge råd, men framförallt gillar jag att lära mig nya saker! Varje fråga jag får, gör att jag måste tänka till, och har jag inte svaret så behöver jag ta reda på svaret. Detta gillar jag. Då får jag använda mitt kontaktnät och lära mig nya saker.

Frågorna jag får publicerar jag på mina webbsidor och bidrar till att andra personer som letar efter samma svar får hjälp. Detta blir en win-win vilket jag tycker är viktigt.

Vem ansvarar för och underhåller hemsidan?
Jag tar ansvar för det som står på hemsidan. Jag tar dock hjälp med skribenter för själva skrivandet där de publicerar information efter att ha intervjuat mig.
Från tid till annan så smyger det sig in fel som oftast beror på att skribenterna missförstår mig och kan då skriva fel. Sedan hittar jag inte dessa felen direkt. Jag har faktiskt ganska många roliga sådana historier. Finns flera exempel där den nyaste rör en värmepump som värmer utemiljön , men den kyler ju (eftersom värmepumpen värmer vattnet). Sådana pinsamma misstag kan tyvärr smyga sig in med min process då jag tar hjälp med själva publicerandet av frågor och uppdatering av innehållet. Hittar du sådana tokigheter tveka inte att underrätta mig så ska jag fixa till det bums. Hemsidan har funnits några år nu så de flesta barnsjukdomar pga detta har tvättats bort. Tacksam för om du berättar för mig om du hittar något. Ibland hittar jag det via forum och sociala medier och det är såklart pinsamt.
Får jag någon ersättning när jag svarar på frågor?
Nej det får jag inte direkt. Men indirekt så gynnas mitt familjeföretag Tjällden AB eftersom många vill ha hjälp med sin pool då de får förtroende för mig. Men rätt produkt ska rekommenderas till rätt kund varpå jag gärna samarbetar med andra poolsystem eftersom vissa verkligen vill ha andra produkter än det mitt familjeföretag säljer. Mitt driv kommer från lärandet och att få förmånen att skriva. Ibland så blir jag tillfrågad om hjälp att hitta kontakter inom vissa områden. Detta hjälper jag gärna till med helt förutsättningslöst.
Varför driver jag poolmicke.se?
Jag gillar webb, jag gillar interaktion med människor och jag gillar att lära mig nya saker. Pooler som sådant är något som jag kan riktigt bra, men det är också ett område där jag vill lära mig mer. Genom poolmicke.se tvingas jag att bli bättre, detta gillar jag.

Får jag / kan jag / samarbeta med dig?
Ja men självklart. Jag samarbetar gärna med seriösa företag inom marknära byggande (pooler, grunder, attefallshus, osv) eller med företag som förstår SEO och allt vad det innebär. Skicka mig ett mail info@poolmicke.se helt förutsättningslöst!
Är du helt besatt av ditt eget foto och namn eftersom jag ser det överallt på dina webbsidor?
Haha bra fråga. Man kan nästan tro det. Nej det är faktiskt som så att jag är ingen ”centrum person”.
MEN… jag har märkt att det personliga gör att folk vågar kontakta mig. Det finns massvis av webbsidor på nätet utan en tydlig avsändare, och det är inget för mig. Så för mig handlar det inte om att synas, för mig handlar det om att få kontakt med människor som har ett problem.
Om jag genom olika bilder på mig själv kan uppnå detta, då är det en väldigt liten uppoffring!
Vem är jag?
Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag jobbar med pooler men även husgrunder och attefallshus. Jag är anställd i mitt egna företag Spokesman AB, där jag förutom poolmicke.se även driver de två webbsidorna attefallshus.se och husgrunder.com. Jag får även intäkter från konsultverksamhet, utbildning osv. Men detta är ett litet företag, med endast mig som anställd.

Jag är förutom webbnörd: => civilingenjör och har jobbat med marknära arbete i över 15 år. Självklart har jag lärt mig en hel del genom åren. Kolla gärna in min webbsida husgrunder.com där jag besvarat över tusentals frågor från besökare under de sista 12 åren.
Jag gillar även att skriva, utbilda och webb… därav att jag startar, driver och utvecklar webbsidor inom de ämnen jag brinner för.

Därutöver är jag ingift i familjen Tjällden som drivet företaget Tjälldens AB som säljer både pool- och husgrunder. Detta upptar det mesta av min tid. Så jag kombinerar mitt nöje med att även bidra till familjeföretaget. Exakt hur jag bidrar där är väl mer diffust, men ibland hjälper jag till på lagret, ofta på intern sälj, ibland hjälper jag till med support och allt som oftast får jag lösa deras it-problem inklusive webben.

Min syn på konkurrenter
Vi har som filosofi på Tjällden att aldrig klaga på konkurrenter. Det är för mycket sånt i poolbranschen.
Jag får också en hel del sådana frågor på klagomål kring andra leverantörer och byggare. Det är en medveten strategi att inte hålla på med det och du ska därför inte kunna hitta såna frågor på poolmicke.se! Däremot svarar jag på de allra flesta övriga frågor.

Vi vill låta Tjälldens kvalitetsfokus och kundnära verksamhet prata för sig själv. Jag möter dock lite fördomar mot vårt eget poolsystem från andra konkurrenter där det påstås alla möjliga saker. Där kan jag bli lite passionerad och arg faktiskt eftersom vi har levererat 1500 pooler (april 2022) och vi är stolta över vårt varumärke och rykte.
Vi ger oss inte in i pajkastandet som tyvärr pågår i poolbranschen utan försöker stå över det. Jag gillar själv när man kan erkänna att ens eget poolsystem har olika för och nackdelar. Våra poolväggar är inte perfekt i alla lägen för alla pooler. T.ex. när man vill ha en djup del på en pool och en grund del. Om man vill ha ett annat baddjup än standard (1,5 m för poolen och 1 m för spaväggarna). Då finns det andra poolsystem som löser detta bättre än vår pool. Kunder gillar transparens är min erfarenhet. Och blir mindre besvikna när de vet vad de köper. Därför är inte Tjälldenpoolen bästa poolen för alla. Men jag anser såklart, inte helt opartiskt, att den är bäst för tillräckligt många 😊.

Äger jag pool?
Yes det stämmer:) För ungefär 10 år sedan byggde jag pool hemma på tomten. Min pool är Tjällden ABs första pool byggd med Tjälldens block och stomme, som jag bland annat var med och tog fram. Under min poolresa har jag hunnit genomgå det mesta. Vi har uppgraderat poolskydd från bar cover till pooltak, bytt från klorvatten till en saltvattenpool samt uppgraderat hela teknikrummet. 2021 blev även vårt nya platsbyggda spa, även det byggt med specialanpassade spablocks tillverkade i vår fabrik. Därav besitter jag mycket av min kunskap från mina egna erfarenheter.
Är jag helt oberoende tillverkare och leverantörer?
Nej det är jag såklart inte eftersom jag är ingift Tjällden. Men något kan jag lova är att jag alltid säger vad jag tycker är bäst för kunden (dig). Du kommer inte att se att mina svar säger att ”Tjälldens pooler är de bästa ur alla aspekter”.
Samtidigt är detta den poolen jag kan bäst så det är det vi fokuserar på.

Så oberoende är jag inte. Men jag tycker inte det påverkar de svar jag ger till mina besökare.
Därutöver är det såklart upp till dig att alltid bilda dig en egen uppfattning och se min input som en av många i din beslutsprocess.

Tjänar jag några pengar på att driva poolmicke.se?
Jag jobbar med lite olika upplägg för intäkter, och ibland får jag t.ex. affiliate-intäkter om jag länkar till något relevant som kunden därefter köper. I vissa fall får jag även ersättning när jag skickar s.k. leads till olika företag. Detta är mindre intäkter, men täcker i vart fall de kostnader jag har för webbhotell, utveckling av webbsidan, bilder jag köper / jag tar osv. Ska man bli rik ska man göra andra saker än att sitta och svara på frågor, så kan man väl säga… Men samtidigt så går hemsidan hem hos besökarna det är helt klart för den driver väldigt mycket trafik och jag får frågor dagligen.

Vill du samarbeta med mig så skicka ett mail till mig på info@poolmicke.se.

Min Pool

Detta är min pool. Bilderna nedan visar den första poolen som gjordes med Tjälldens stomme.