Fråga om liner och potentiell läcka i poolen

Fråga från Daniel om platssvetsad liner

Hej

Hittade din sida på nätet och ser att du kan vara behjälplig med frågor samt har en väldigt bra sida. 😊

Köpte stuga för 1 år sedan med installerad UNIPOOL, poolen är ca 4 meter i diameter i cirklarna och 6,7 meter lång, ålder knappt 20 år och jag får inga ordentliga svar av tidigare ägaren.
Poolhuset ligger bakom friggeboden och brunn för backspolning ligger på motsatt sida av poolen i trädgården.

Fråga 1
Är det rimligt att poolen kan avdunsta 0,5-1 cm om dagen eller var kan vattnet ta vägen.

Läcker inte ut i poolhuset och inte i brunnen, hittar ingen annan synlig läcka. Hat dock inte grävt fram rören under plattorna. Fick fylla på vatten minst 1 gång i veckan under semestern.

Det är bra tryck i bräddavloppet och i utloppet. Skall under hösten undersöka om liner läcker genom att rita streck och kolla vattennivå dagligen.
Är i en sommarstuga på västkusten som jag har poolen så är lite bökigt att göra dagliga kontroller.

Fråga 2
Har förstått att det är ett stålskelett till poolen, hoppas det är i bra skick så man ev. kan renovera det och byta liner när det är dags.
Är det platssvetsad liner som gäller för min POOL, vad tror du det skulle kosta mellan tumme och pekfinger?

Hoppas du kan svara.

Tack på förhand.
Mvh Daniel

Fråga om liner och potentiell läcka i poolen

Micke svarar:

Det finns två typer av liners, fabrikssydd liner eller platssvetsad liner. Platssvetsad liner görs utefter exakta mått, och ger en perfekt passform i skarvar och hörn
Det finns två typer av liners, fabrikssydd liner eller platssvetsad liner. Platssvetsad liner görs utefter exakta mått, och ger en perfekt passform i skarvar och hörn

Hej Daniel,

Tack för feedback.

Lite svar på dina frågor.

1)
Det är normalt med 3 cm i veckan för en normal 8×4 pool är ok. 1 cm är för mycket, en halv cm om dagen kan vara ok men lite högt kanke (7×0,5=3,5 cm).

2.
Det finns säkert firmor som kan leverera fabrikssvetsade liners till din pool. Men tyvärr inte vi då vi specialiserat oss på. Vill du ha tips på bra platssvetsar firmor kan du få det av mig.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden