Fungerar Covrex i Sverige?

Fråga från Max om poolskydd

Hej!

Vi håller på och bygger en pool 😊
Vi tänkte ha ett nersänkt lamellskydd till poolen och vi hittade information om Covrex hos dig och tjällden. Ser snygg ut och kan ju användas som vinterskydd.

Den tänka underleverantören av poolutrustning avråder från att använda lamellskyddet som vinterskydd, och menar att det inte fungerar i Sverige. Vi har inte fått klarhet i om de har möjlighet att leverera just Covrex eller ej, då poolleverantören är vald för att leverantören av byggmaterial har en tidigare kontakt med dem, inte utifrån vad som specifikt önskas till denna pool.

Jag vill därför gärna ha en ”second opinion” ang Covrex.
Anser ni att man kan använda det som vintertäckning i Sverige (på Gotland)? Gäller garantier? Vid vilka snömängder/temperaturer ed blir det ev problem?

Jag undrar också om det går att anpassa måtten? Vi bygger en pool som är 3×9, dvs lite längre än standardmåttet. Är det kostsamt att förlänga i så fall?
Vi önskar en lösning med rullen bakom trappan. Har förstått att det kräver en platssvetsad liner, som också är tjockare än fabriksliner.

Vet att vi inte kommer beställa av er men vore jättesnällt om du ändå kunde svara på frågan

Vänliga hälsningar
Mvh Max

Fungerar Covrex i Sverige?

Micke svarar:

Covrextak placerad bakom pooltrappan.
Covrextak placerad bakom pooltrappan.

Hej

Vi har levererat väldigt många covrex skydd. Vi är också återförsäljare av andra lamellskydd som är billigare men gillar denna då det är just vintersäkrat.

Vi vet att vissa andra lamellskydd på marknaden som INTE är vintersäkrade och förstår därför frågan.
Vi har sålt ganska många av dessa utan några problem. Vet inte på rak arm hur många faktiskt men skulle gissa runt 50 st kanske under åren.

Det går bra att anpassa måtten och det påverkar inte priset så mycket.
De flesta av våra kunder väljer att placera denna bakom trappan. Och det stämmer att man behöver platssvetsa om man vill få det bra.
Vi har sett vissa som inte platssvetsar men ju mer veck och grejor det blir (dvs ytan bakom poolen) desto svårare att få en riktigt bra passform.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden