fråga micke

Hjälp med Astral saltklorinator och besiktning

Fråga från Lotten

hej
jag har en ny pool med saltklorinator men dom som byggt den verkar inte riktigt ha koll på hur den funkar och inställningarna larmar och kemin i poolen är aldrig riktigt ok. Jag har inte fått någon överlämning så jag undrar om du eller någon du vet kan det systemet (Astral smart next) och kan hjälpa mig ställa in allt rätt, möjligheter att optimera med tex ph-värde mätning/automatisk justering etc. Vidare, då mitt förtroende för poolfiman är sådär, skulle du kunna besiktiga den så allt är som det borde vara?

Svar från Micke

Hej Lotten ,

Beklagar er upplevelse med er poolbyggare. Vem rör det sig om ifall man får fråga så jag kan lägga dessa på minnet?
Att bara sälja och sen strunta i kunderna är en enkel affärmodell som många företag håller på med. Förstår dock inte det – inte långsiktigt. Med det sagt har poolbyggarna ett tufft jobb. Så jag har sett alla typer , dvs bra kunder och bra byggare – dåliga kunder och dåliga byggare. Man vet ju inte vad som gått fel så svårt att rådgöra från sidan.

Tyvärr har jag inte tid att supporta på plats hos andras kunder. Vi på Tjällden supportar våra egna kunder så gott det går ihop med våra kunder (poolbyggarna). Men att försöka svara på frågor via denna frågespalt gör jag gärna i mån av tid.

När det kommer till din saltklorinator så säljer vi enbart zodiac saltklorinatorer så det är dessa vi är bra på. Känner inte till Astral smart next.

Här är en lathund vi ger till våra kunder för igångstartande av Zodiac. Bifogar även vår självhjälp. OBS – dessa gäller zodiacs Exo iq varianter men de är ju snarlika men de olika felmeddelandena och olika delarna som larmar kommer vara olika.

Hoppas detta kan hjälpa er.

mvh
Micke
PS: Läs mer om hur saltklorinatorer här.

:DS