Hur är saltvatten pool att bada i?

Fråga från Tobias om Saltklorinator

Hej Micke
Har en fråga.
Vi är inne på att ta en saltklorinator! Jag läste på poolmicke och där ser jag ju att du har själv en saltklorinator. Är detta vatten mycket trevligare att bada i. Vårt barn har strul när han badar i klor.
Får man bort dessa problem med en saltvattenpool? Det ända jag är rädd för är att den är ”för salt”. Men när jag har frågat runt bland vänner som har eran saltpool så tycker de att det inte är så salt. Vad är eran uppfattning? Hur är det att vara under vattnet i en saltpool jämfört med en klorpool utan simglasögon? Vilket vatten är mest irriterande för ögonen?
Mvh Tobias

Hur är saltvatten pool att bada i?

Micke svarar:

Bild på min pool i lomma.
Bild på min pool i lomma.

Tack för frågan
Det vi har hemma hos mig är denna.

Det är ungerfär samma kostnad för utrustningen men saltet är dyrare. Vi har detta hemma och jag rekommenderar detta till alla med hudproblem. Sen kan jag inte lova att det fungerar för just din son. Men detta salt är nyttigt för människan och naturen (enligt G&J ska sägas som kanske inte är helt opartiska) eftersom vi människor ofta har brist på magnesium. Automatiken i sig är också bra (även för klorpooler) för de doserar precis lagom hela tiden. Så en automatisk magnapool är ju lite både och där.

Problemet jag har är att jag faktiskt inte själv haft ”vanlig” saltklorinator. Vi hade klorpool (manuell med klorpuckar, pH+/- , stickor osv). Då kan man inte jämföra med den vi har idag, dvs magnapoolen. Allt sköter sig självt och vattnet är kristallklart. Visst ska det kalibreras men det är faktiskt mycket enkelt.