Kaklar pool på bästa sätt

Fråga från Erik om spa

Är i slut planeringen av våran pool där vi har bestämt oss för att använda glaskeramik som ska kaklas i poolen. Överväger att använda Tjälldens pool konstruktion men undrar om den konstruktionen är helt tät utan en liner och hur man ser till att kaklet sitter ordentligt så man undviker problem med bitar som lossnar eftersom.
Mvh Erik

Kaklar pool på bästa sätt

Micke svarar:

Tjälldens nya spabad som är byggt hemma hos mig.
Tjälldens nya spabad som är byggt hemma hos mig.

Hej Erik

Tack för frågan 🙂

Vi har jobbat i 4-5 år med att ta fram vårt kaklade koncept för Svenska förhållanden. Det är klart nu då Mapei godkände vårt system ihop med deras tätskikt/fog osv för kakel/klinker/mosaik.
Under 2022 kommer det lanseras stort hos oss. Som alltid när vi lanserar något stort så rullar vi ut det på ett begränsat antal kunder som får utökad support av oss. Dvs vi följer projekten extra noga och säkerställer att allt går väl. Vi har anställt supporttekniker som tar hand om kunderna och lär upp kakelsättare/poolbyggare/privatkunder.

Mapei gillar vårt ytskikt och har trycktestat draghållfastheten (vidhäftningen av kakel/tätskikt/fog osv). De gillade även våra I-balkar som vi normalt använder för ovanmarkpooler. Dessa balkar gör konstruktionen “överstabil” så vi använder dessa vid kaklade pooler.

Se bifogad länk för hur man går tillväga.Bilderna från manualen är från bygget av vårt kaklade spa hemma hos oss.

Jobbar du på plejd? Vi vill lära oss mer om den plattformen för att kunna hjälpa våra kunder som vi märker vill kunna styra sina pooltillbehör.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden