Klinker eller mosaik i pool

Fråga från Nils om kaklad pool

Vi har byggt ett bad 3*3 m 1,2 m djup lecablock m puts på betongplatta och vill väldigt gärna kakla. Tanken är att få känslan av ett klassiskt bad och inte pool. Kommer gjuta en bred sula/klack på pooväggarna i grå betong som även kommer funka som bänk man kan sitta på och språkas. Väggarna sticker upp ca 30 cm ovanför det kringliggande trädäcket med vitmålad puts på utsidan. Vi kommer ha cirkulation och värme igång året runt så att den inte fryser. 4 grader räcker för vinterbad med bastun bredvid.
Av en annan poolkonstruktör har vi fått rådet att använda tätskikt för badrum i folie under kaklet istället för cement baserad tät puts som tydligen ofta börjar läcka. Sen är frågan om vi kan köra på vanlig mosaik/klinker istället för just de om är anpassade för pool som ofta är dyrare. Har du några erfarenheter/tankar så skulle vi bli väldigt glada om du vill dela med dig. Hör gärna av dig om du är nyfiken!
Mvh Nils

Klinker eller mosaik i pool

Micke svarar:

Kakelplattor som fästs ut på fogningen.
Kakelplattor som fästs ut på fogningen.

Hej Nils,

Inte alls säker hur man gör när man murat med leca sett ur konstruktionsperspektiv (tätskikt mm).
Tyvärr. Vi har vårt eget system som bygger på vår stomme som godkänts av Mapei. Kolla med dem hur man gör ifall man har leca.

När det kommer till klinker/mosaik så är det däremot enkelt. Det måste vara frostfritt material.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden