Pool fråga

Fråga från Micke om poolväggar

Hej, jag undrar om man behöver köra med singel vid återfyllnad eller kan jag använda de massor av jord som jag grävt upp. Min tanke var att enbart fylla igen 1m då jag ska ha trall som ska fästas mot poolens kant. Alltså hur mycket tror du man måste fylla för att poolen ska hålla sig stabil då jag har regelvirke runt? Är det överkurs att dra en platonmatta runt poolen i din mening? Mvh/ Micke
Mvh Micke

Pool fråga

Micke svarar:

Tjälldens poolväggar som gjuts på plats
Tjälldens poolväggar som gjuts på plats

Tack för frågan

Vilket poolsystem bygger du med?
Vårt poolsystem – ”Tjällden poolen” så återfyller man med makadam eller singel kanske 30 – 40 cm upp på den utvändiga poolväggen.
Sen kan du återfylla med matjord.
Lägg gärna markduk däremellan (som du lagt ut i bollen och sen kan du vika den in över makadam/singlet).

För tjällden poolen är platonmatta overkill då man har bra ytskikt redan. Vi har inte hört några problem med de 1300-1400 poolerna vi levererat hittills och vi föreskriver ingen platonmatta eller liknande (tex isodrän).

När det kommer till återfyllnad så är även det beroende på poolsystem. Normalt inga problem här med 40 cm eller nåt sånt fritt under altanen. Men har man typ 70-80 cm så bör man ha använt grövre armeringsjärn för tjälldenpoolen vid byggandet av plattan/väggarna. Återigen beror det på ditt valda poolsystem.

Lycka till med din pool