Tillval till teknikrum, automatiserat

Fråga från Mattias om Teknikrum

Hej Micke,

Vilka av övriga tillvalen skulle du rekommendera att ta? Jag har kollat lite på en saltklorinator. Jag önskar ju att det mesta är automatiserat. Vi kommer bygga ett litet teknikrum ovan jord, ca 2×1.5m stort.
Mvh Mattias

Tillval till teknikrum, automatiserat

Micke svarar:

Bild på saltklorinator, som kopplas in i teknikrummet.
Bild på saltklorinator, som kopplas in i teknikrummet.

Hej Mattias,

Vid automatisering av en pool är saltklorinatorn bra faktiskt. Både för vanligt salt, samt det lite mer exklusivare varianten magnapool. Det är i princip samma utrustning men mer exklusivt salt som är snällare för kroppen.

Det finns två olika typer av automatiserad rening:
Automatisk styrning klor och PH med normal salt
Denna styrning sker med automatisk tillförsel av den pH och klor som behövs. pH sugs upp från en dunk på golvet. Styrningen baseras utifrån givare som känner av värdena i vattnet.

Automatisk styrning klor och PH med magnesium – sk magnapool
Denna styrning sker med automatisk tillförsel av den pH och klor som behövs. Kloret bildas av magnesiumsaltet som tillsätts i poolen. pH sugs upp från en dunk på golvet. Saltet ingår. Styrningen baseras utifrån givare som känner av värdena i vattnet. Vi har magnesium hemma och jag är jättenöjd. Men jag har inte testat vanligt salt. Någon enstaka kund har klagat på doften och lite på smaken i vattnet. Det är till 100% en vanesak,