fråga micke

Tips på poolbyggare

Fråga från Andreas

Hej!
Jag undrar om du har några tips på bra poolbyggare i närheten? Vi funderar antingen på kaklad pool eller platssvetsad liner. Om man skulle välja kaklad pool, är det då endast gjuten pool som gäller som vissa påstår?
Mvh Andreas

Svar från Micke

Hej Andreas ,

Har mailat dig några namn på byggare i ditt område*.

Vår pool (Tjälldenpoolen) har godkänts av Mapei för kakling.
De gillar vårt ytskikt men krävde att man använde I-balkarna som vi normalt har till ovanmarkpooler.

Om varför andra poolsystem inte rekommenderas av just Mapei vet jag lite om men då vi är part i målet och inte objektiva gör hela den diskussionen fel tycker jag . De har variefall godkänt vår stomme.

Skickat mail till dig med bilder när mapei utbildade byggare i våra lokaler i arlöv, samt monteringsanvisningarna vi tagit fram. Det är två delar – en för att montera en vanlig pool och en för att applicera tätskikt mm.

Utbildning kakla pool på Tjälldenstomme med Mapei's tätskikt

* Det kan vara utmanande att rekommendera byggare eftersom personalen ibland kan bytas ut och förutsättningarna kan variera mellan olika byggprojekt. Det är därför viktigt att ta in referenser och skapa en egen uppfattning om vilken byggare som passar bäst för dina behov.

Det sagt är det ett enkelt system att sätta sig in i för en noggrann byggare. Om du redan har en byggare som du gillar och är van vid kan den personen relativt enkelt montera systemet utifrån våra anvisningar. Faktum är att vi säljer mycket till självbyggare, det vill säga privatpersoner som bygger själva. Det innebär att om du har en pålitlig byggkontakt kan de lätt ta till sig systemet.

mvh
Micke
PS: Läs mer om att kakla din pool här.

:DS