Val av färg på liner? Vad tycker du?

Fråga från Michel om liner

Hej Micke,
Vi är lite osäkra på vilken liner vi ska ha till vår pool. Vi tror det står mellan Persia Grey och Persia Black. Vad tycker du?Har du någon erfarenhet av detta? Poolen ska byggas bakom vårt hus som är modernt svart nyfunkishus . Vi kommer ha ett covrex skydd
Vi är lite skraja för att den mörkare linern kommer bli lite för kall för oss. Där känns Persia Grey lite mer inbjudande.
Finns det andra delar vi borde tänka på kring detta t.ex. vid uppvärmning, UV, påverkan av kemikalier mm?
Tack på förhandMvh Michel

Val av färg på liner? Vad tycker du?

Micke svarar:

Här kan man se några av de olika färgerna på fabrikssydd poolliner.
Här kan man se några av de olika färgerna på fabrikssydd poolliner.

Hej Michel

Tack för frågan

Tyvärr är linerfärger tycke och smak. Jag älskar personligen Persia Black. Det stämmer som du säger, Persia Black är lite mer stilrent (kall), Persia Grey lite mer inbjudande.
Båda färgerna är populära men persia grey säljer vi nog lite mer av, av dessa två. Annars är persia sand nog populärast annars. När det kommer till slitage/smuts så är det min uppfattning att ju mörkare färg man har desto snabbare syns slitage på trappan och blekning av solen (beror mycket på hur poolen är placerad). Slitage i form av lite blekning av linern är oundvikligt och kommer med åren. Ju ljusare liner man har desto mindre syns detta. Obs, detta är inte samma som att linern slits ur ett hållfasthetsperspektiv. Vi har inte bytt en enda liner sen vi startade pga hållfastheten. Däremot har vi bytt några liner (reklamation) pga vad vi bedömt vara för snabb blekning. Det hänger då ofta ihop med att man har riktigt dåliga värden i poolen (ofta för mycket klor).

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden