Val av färg på liner

Fråga från Boel om Liner

Hej Micke,
Tack för att du så generöst delar med dig av din kunskap. Vi ska bygga pool men har svårt att välja färg på liner. Valet står mellan persia grey och persia sand. Vi bor i ett 20-tals hus och vill att poolen ska smälta in så mycket som möjligt. Vi kommer ha både trädäck 2 sidor och ljusgrå skiffer (2 sider runt poolen). Jag vet att färgen på vattnet skiljer sig åt men problemet är att vi gillar båda. Hur hade du tänkt?
Mvh Boel

Val av färg på liner

Micke svarar:

Bild på färger som Tjällden säljer.
Bild på färger som Tjällden säljer.

Hej Boel,

Tusen tack för frågan. Jag gläder mig mycket åt frågor där andra vill ha min input 😊. Då har hemsidan lyckats med sitt mål.

Jag har lärt mig att färg på ytskikt (kakel/plattor/liner eller till och med microcement) är en smaksak. Så här ger jag mina ytterst egna råd.
Jag har just nu en förkärlek för Persia Sand. Gillar den. Känns dock som en liten ”trendberoende” linerfärg. Den har blivit mycket populär. Jag tenderar att inte bry mig om andra så mycket så därför gillar jag den fortfarande, fast den är storsäljaren sen länge hos oss.

Tycker bilder är det bästa att titta på. Skickar med en trevlig liten guide (färgmässigt) som man kan utgå ifrån. Den rör förvisso glasmosaik men om du pekar ut vilken av alla färger på vattnet du gillar bäst kan jag avgöra om du ska välja linerfärgen persia sand eller persia grey utifrån det du gillar bäst.

Vi har en trevlig utställning på g i arlöv du är välkommen till om du har vägarna förbi malmö där du kan kolla på både liners, glasmosaik och bricmate plattor.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden