Val av poolsarg

Fråga från Jan om poolsarg

Hej Micke
Tack för en fantastiskt bra och informativ sida!
Jag har beställt en Tjälldén pool och skall strax börja med grävningen. Idag har vi en befintlig altan som kommer att styra poolens höjd. Min fråga är hur jag skall tänka när jag bestämmer höjden på poolen? Måste jag bestämma vilken typ av poolsarg jag ska ha (trä eller sten)? Beroende på val bygger de olika högt. Sen funderar jag även på hur man fäster sargen om det är trä då det är cellplast närmast vattnet?Mvh Jan

Val av poolsarg

Micke svarar:

Bilden visar både trä och kantsten som poolsarg. Båda har sina för och nackdelar, samt vad man föredrar rent utseendemässigt.
Bilden visar både trä och kantsten som poolsarg. Båda har sina för och nackdelar, samt vad man föredrar rent utseendemässigt.

Åhhh så kul att du gillar siten. Jag försöker informera så vi är transparenta och göra det lite på mitt sätt 😊

Dina frågor är bra.
Jag kan svara snabbt nedan men kommer också be vår numera heltidsanställde byggtekniker ringa upp dig. Han har byggt 40-50 tjälldenpooler så han vet exakt hur man gör.

Lite snabba svar:
– Jo – du behöver vara noga med måtten för att få poolen i våg med alla kringmaterial (altan , stensarg osv). Och olika material bygger olika högt och du kan lösa det på flera sätt. Ber vår byggtekniker ta detaljerna för han kan förklara 1000 ggr bättre än jag på mail.
– Det löser man. Refererar även där till byggteknikern.

Har skickat dina uppgifter till honom, hoppas han ringer dig snart.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden