fråga micke

Fördelar med Tjällden poolen

Fråga från Hans från Stockholm

Vi är i valet och kvalet om vi ska bygga pool eller ej. Om vi ska göra det är nästa fråga ifall vi ska ta in helhetsentreprenad eller managera de olika delarna själva.
Med detta mail vill jag skicka en förfrågan om att få en första grov offert av er vad det skulle kosta att via er ta helhetsentreprenad om man vill bygga en 4x8x1,5 med gaveltrappa.
Är det något som skiljer er pool mot en klassisk Thermopool förutom storleken på byggblocken?

Svar från Micke

Hej Hans,

Du har fått en offert av mig. Sen har du fått förslag på en bra poolbyggare nära dig.

Mina tankar kring fördelar med Tjälldens poolstomme vs andra termopool system.

  • Mindre schaktmassor sparar pengar i entreprenaden: Du kan bygga poolstommen inifrån. Du behöver därför inte staga upp vår stomme utifrån under byggtiden i väntan på betonggjutning mm. Dvs du behöver bara gräva ut 10 cm utanför stommen. Det sparar du stora pengar på i entreprenaden då du inte behöver schakta undan och förvara onödigt med schaktmassor. Mindre risk att förstöra gräsmattan under byggtiden då dessa schaktmassor inte behöver förvaras på tomten under tiden.
  • Du kan sätta natursten – klinker/granitkeramik – glasmosaik på vår poolstomme. Ingen annan termopoolstomme är godkänd av Mapei för detta ändamål. Speciellt inte de med hård insida. Du behöver inte sätta keramiskt på poolen precis nu heller. Det kan du göra när du i framtiden ska byta liner – då kan du om du vill kakla poolen istället. Har även mailat dig monteringsanvisningarna för detta.
  • Mer isolering – mindre betong & mindre armering: Vi anser att man ska ha rätt mängd betong. Inte för lite, inte för mycket. Till en 8×4 m pool går det åt cirka 1.4 kubik betong i våra poolväggar. En termopool har 5-6 kubik betong beroende på vilken stomme du tittar på. Det gör att du med vår poolstomme får en mer isolerad pool – och till mindre betongkostnad. Isoleringen gör skillnad i värmekalkylen medans för mycket betong frestar mest på miljön och det krävs en extra betongbil för väggarna. Med så lite betong i våra väggar kan du gjuta väggarna för hand om du vill vilket gör att projektet kan gå smidigare då du slipper tajma betongbilen – om man vill. Väljer man att ta ut en betongbil ändå behövs bara en. De flesta andra betongstommarna kräver 2 körningar med betongbilen. Så jämför alltid vår stomme med betong & armering. En termopool kan du ställa ett 4 våningshus ovanpå. Onödigt att dimensionera för detta då lasterna kommer från sidan.
  • Mer myrsäker poolstomme: Rätt utfört så är våra poolväggar betydligt mindre utsatta för eventuella myrangrepp.
  • Snabbare torktider: Poolväggarna torkar på en vecka innan du kan återfylla och bygga vidare. Vet inte hur det är med termopool stommen där men det är stora mängder vatten som ska torka ut på mycket liten yta.
  • Stommen kommer i en leverans: Vi försöker hålla nere leveranserna för stommen. Väggar+grund+armering kommer i samma leverans. Mig veterligen är vi ensamma om det i Sverige.
  • Vår pooltrappa: Vi har en egen pooltrappa. Med vår konstruktion har den ALDRIG flytit upp vid högt grundvatten.
  • Kolla upp företaget: Vi har haft AAA rating sen 1989 när UC startade sina mätningar – se här. Det gör oss till ett av dryga 30 talet mest kreditvärdiga företagen i Sverige. Idag går många poolföretag i konkurs. Många kommer överleva också givetvis men kolla upp soliditeten framförallt. Kolla även upp vårt rykte. Vi säljer mycket på det.

mvh
Micke
Poolmicke.se