Frågor inför poolköp

Fråga från Daniel om att bygga pool

Hej Micke,
Några till funderingar inför beställningen:

1. Liner: tankarna går mellan Persian sand/ persian black, har du några bilder på hur de ser ut i verkligheten? Blir vattnet mörkt om man väljer black persian?

2. UV Ljus: behöver vi beställa den med eller räcker det med saltklorinator eXO iQ18?

3. Vi funderar på att också köpa teknikrum grunden, vad är din rekommendation.
Ovan eller under mark? Om man väljer ovan mark kommer det vara några meter från poolen bakom huset? Blir inte fukten ett problem? Kan man säkerställa att det inte regnar in?
Mvh Daniel

Frågor inför poolköp

Micke svarar:

Här syns Persian black.
Här syns Persian black.

Hej Daniel,

Här kommer svar på dina frågor.

1. Se bifogade bilder

2. Det räcker enligt mig med saltklorinatorn så länge man kör med dual link (automatik). Den är så effektiv att UV-ljuset inte gör så stor praktiskt skillnad. Klorinatorn kommer gå lite mindre men på totalen märks inte det.

3. Ovan mark är bättre än nere i mark, alltid skulle jag säga. Men med ett nergrävt teknikrum så blir man ju av med teknikrummet vilket många gillar. Om man har mer än 15 m till teknikrummet från poolens bräddavlopp så är det en större pump och filter som behövs. Kostar inte så farligt. Några tusenlappar att uppgradera. Kan dock dra lite mer el.

Nej. Vi har sålt rätt många och inte haft några problem än.

Ja det går bra. Man behöver bara tänka på att vattensäkra taket , dvs behandla det som ett vanligt hustak. Icopal eller annat taknbehandling, vattenavrinning osv. Skickar med en bild från vår utställning.

Trevlig helg!

Mvh Martin