Storlek på Tjälldenpool och covrextak

Fråga från Anders om Tjälldenpool och pooltak

Med din erfarenhet. Om man beställer en 4 meter bred poolstomme från Tjällden och bygger den. Hur stor tror du toleransen är? Kan den bli flera cm smalare eller flera cm bredare beroende på hur blocken fogas? Kan man själv se till att den blir 4 meter +- 1 cm eller måste jag räkna med mer? Frågar då jag gärna vill beställa ett lamell-poolskydd i god tid innan poolstommen är rest (jag förstår att jag måste räkna med liner och underlagsfilt).
Mvh Anders

Storlek på Tjälldenpool och covrextak

Micke svarar:

På bilden visas lamelltäcke med inrullningen under marken
På bilden visas lamelltäcke med inrullningen under marken

Mycket bra fråga. Jämfört med pooltak så är covrex skyddet lite mer känsligt kring toleranser i monteringen av poolen. Helt rätt.

Men samtidigt ska man inte vara alltför orolig för det går att lösa. Covrex säljer rätt bra hos tjällden så detta är något man normalt löser i entreprenaden, men man behöver vara noggrann i monteringen.
Så bara att du bryr dig redan i detta skede gör att du kommer lyckas med detta 😊

Det är som kinkigast precis där den hylsan monteras för covrex skyddet i kistan man bygger för rullen (för det är väl ett covrex skydd?).

Har inte så mycket med blocken att göra som med monteringen precis som du säger. För skyddet är rätt fix i storlek om jag minns rätt och du behöver vara noggrann vid monteringen av dessa block vid just den del där ”kistan” ska ligga. Man har inte så många millimeter att spela på till slut.

I övrigt är covrex skyddets lameller enkla att kapa i rätt längder utmed poolen så att den kan spela bra.

Rekommenderar dock att kolla med Anna@tjälldens som kan detta mycket bättre än mig om du inte är nöjd med detta svar.

Lycka till och skulle nåt vara strul så återkom till mig. Finns här och erbjuder gratis (förhoppningsvis snabb) support på tjällden pooler utifrån min bästa förmåga.