fråga micke

Dränering av utedusch på pool

Fråga från Jennie från Näsviken

Hej Micke .
Har en rund pool (3,5 m i diameter ca) som är nedsänkt i gräsmattan och byggd enligt konstens alla regler vad gäller dränering, konformat utgrävning etc..så den dränering fungera väl runt poolen, jag kan gå under poolen och se allt så utrymme. Om jag skulle vilja (vilket jag vill) ha en soluppvärmd utedusch på trallen som är byggd runt poolen, (40 liters tank). Håller en sådan dränering för det då? Duschen är då till för att skölja av sig, inte långa varma duschar så att säga. Är det tillräckligt med då den befintliga dräneringen vi gjort för poolen? Eller behöver jag bygga något extra under själva duschen som då är tänkt att stå ovanför poolens redan befintliga dränering. Säljer ni några duschar?
Tack på förhand. Mvh Jennie

Svar från Micke

Hej Jennie ,

Dräneringen ska inte hantera annat än vatten som infiltreras ner i marken och hålla temporärt grundvatten i schack.
Men att duscha några gånger per sommar kommer om du bara har normal avrinning inte påverka dräneringen nämnvärt.

Hade inte oroat mig för vatten från duschen.

Däremot viktigt att nederbörd inte påverkar dräneringen – det gör man genom att ha lite lutning bort från t.ex. poolen där dräneringen ligger.

Med Vänlig Hälsning

Mikael Asp-Tjällden

mail: info@poolmicke.se
webb: poolmicke.se
webb familjeföretag: tjallden.se

By Micke

Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag svarar på frågor om bl.a. pooler. Du kan läsa mer om mig här. Vill du ställa en fråga till mig så gör du det helt kostnadsfritt här.