fråga micke

Eftermonterad pooltrappa

Fråga från Ingela

Hejj
Jag och min man var EJ överens om vårt poolköp! Min man beställde en billigare variant med poolstege till mitt FÖRTRET!!
Så nu undrar jag, vad kan du råda mej till? Finns det något bra alternativ till en eftermonterad pooltrappa?
Vänligen Ingela

Svar från Micke

Hej Ingela ,

Vilken poolstomme har ni? Lite initiala tankar nedan som jag har utifrån det jag vet just nu, men avgörande är ju hur poolen är byggd och därmed hur trappan kan förankras i poolstommen.
Är det en linerpool? Alltid svårt (omöjligt enligt mig) att eftermontera i linerpool utan att byta linern, eller åtminstone göra stora ingrepp i den. Hur man gör med “ICKE linerpooler” typ PP pool osv kan jag inte. Förstår inte hur man fäster en sån i en plastpool men det ska jag inte uttala mig om.

Nästa steg är vilken trappa du ska välja.
finns lite olika men jag kan bara cellplast trapporna, där vår är klädd i fibercement.
För cellplasttrappan så är det viktigt att poolen har en betongplatta? Det är bra att förankra dessa i poolens betongplatta då för cellplast är väldigt lätt material som gör att trapporna lätt flyter upp annars. Speciellt problem vid högt grundvatten, vilket många kan få då och då.

Det ska gå att i efterhand dubba ner dubb i plattan och sen sätta trappa – men sen behövs ny liner som sagt. Visar bild hur vi dubbar våra trappor.

Med Vänlig Hälsning

Mikael Asp-Tjällden

mail: info@poolmicke.se
webb: poolmicke.se
webb familjeföretag: tjallden.se

By Micke

Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag svarar på frågor om bl.a. pooler. Du kan läsa mer om mig här. Vill du ställa en fråga till mig så gör du det helt kostnadsfritt här.