fråga micke

Funkar PoolSealer på läckande pool?

Fråga från Johan från Göteborg

Hej Micke!
Jag har en kaklad pool från 70-talet som efter vintern börjat läcka (ca en cm/dygn). Det läcker inte i avloppet, inte vid tillvattenledningarna eller deras genomföringar (det är dock där vattnet stannar). Sannolikt heller inte vid lampan. Så det borde vara tätskiktet. Finns det något knep för att hitta var i tätskiktet skadan kan vara? Och vad är din åsikt om PoolSealer och liknande produkter?

Svar från Micke

Hej Johan ,

Vi har en liknande produkt i vårt sortiment som heter “fix a leak”.

Vi har inte använt detta själva hos oss hemma eller hos kund så borde inte uttala mig egentligen.
Men enligt en duktig kille hos distributören för vår motsvarande produkt så ska det fungera mycket bra så vi har tagit hem lite sånt ifall kunder får riktiga problem och man inte ser någon annan utväg.
När man lägger i denna produkt så behöver man koppla förbi filtret så denna inte skadar mediet och filtret i sig (mao filtermedia i form av glas eller sand). Sedan kan du använda t.ex. en poolrobot (utan filtren i) som rör runt ordentligt. Då ska den sprida sig och täppa till alla läckor. Lite magiskt faktiskt.

Om det fungerar på tätskikt har jag ingen aning om. Tätskiktsprodukter är ju (idag variefall) två komponentsprodukter så vet inte hur de samverkar faktiskt.

Att ett tätskikt läcker på en pool från 70 talet låter ganska rimligt annars. Kanske dags att gå över den igen.

mvh
Micke