Kaklad overflow med lägre djup

Fråga från Pelle om Kaklad pool

Hej,
Vi avser bygga en fristående overflow pool då vi bor uppe på ett berg som sluttar ned mot sjön. Vattenskyddsområde gör det svårt för oss att spränga varför vi avser ovanmarkslösning. Med tanke på den fria vyn mot sjön är overflow ”ett måste”.
Förrförra året byggde vi ut vårt hus åt ”andra hållet” med frigolitblock som källarväggar varför vi känner oss trygga med sådan lösning även till vår pool.
Kan Tjälldéns system hantera en sådan lösning? Jag har inte sett en enda artikel med instruktioner om hur ett sådant system byggs. När kommer mer info om Tjälldéns nya system för kalkat som du skriver om? Tacksam för mer info om detta.
Mvh Pelle

Kaklad overflow med lägre djup

Micke svarar:

Exempel på Tjälldenpool gjord för overflowpool.
Exempel på Tjälldenpool gjord för overflowpool.

Hej Pelle,

Beklagar sent svar. Här är en monteringsanvisning för både poolen men också hur man plattsätter poolen.

Så det är släppt kan man säga. Vi är rätt insatta i overflow och kommer ta fram det systemet under hösten/våren. Många bygger overflow med vårt system men man kan inte bygga för stora pooler dock då det ofta blir en sida fristående. Max just nu 8×4 m. Men vi har inget färdigt system än tyvärr med monteringsanvisningar. Men vi har många tankar och så. Skickar över lite overflow bilder som inspiration. I dessa fall har kunderna själv tagit ansvar för konstruktionen. Så är det än så länge även nu, men vi närmar oss som sagt.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden