Kan man ha ett lamelltäcke bakom trappan utan vatten?

Fråga från per om lamelltäcke

Hej Micke, på din utmärkta hemsida har jag läst om lamelltäcken. Beträffande täcken bakom trappan har jag läst att man kan fylla upp utrymmet med poolblock för bättre cirkulation och lättare rengöring. Jag funderade då om man inte också kunde låta utrymmet vara torrt. Det förutsätter förstås att första trappsteget är högre än vattenytan och att man ordnar med dränering för eventuellt poolvatten som kommer in liksom regn. Utan vatten slipper att sätta liner i “lådan” och behöver inte rengöra så ofta (mindre problem med algtillväxt?)
Vad är dina tankar om det?
Mvh Per

Kan man ha ett lamelltäcke bakom trappan utan vatten?

Micke svarar:

Bild på covrexskyddet, som flyter utmed vattenlinjen, dvs ej kan förvaras torrt.
Bild på covrexskyddet, som flyter utmed vattenlinjen, dvs ej kan förvaras torrt.

Hej Per,

Detta fungerar inte med det vi säljer (covrex) eftersom poolskyddet flyter och hela poolskyddets funktion bygger på det.

Här är ett poolskydd som fungerar lite åt det hållet du önskar

Den ligger torr bakom poolen. Nackdelen med denna är att man behöver ha en pump som ”pumpar” bort vatten ( nederbörden) från poolskyddet. Den går på skenor (dvs flyter inte) och dessa skenor kräver lite underhåll är min erfarenhet (motorn , hjulen framförallt). Men har man en bra tekniker som kan den så fungerar den. Härnere i skåne känner jag en sån person som du kan få tillgång till givetvis 😊

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden