Platssvetsad liner i pool sundolittblock

Fråga från Ewa om liner

Hej. Vi har en pool som vi byggt själva med sundolitt-block för 15 år sedan. Dom är fyllda med betong och armering. Insidan är klädd med en slags ”liggunderlagsliknande matta”. Botten är sand och sen frigolit med en slags ”heltäckande matta” på. Nu är det dags att byta liner och vi funderar på viss ombyggnad samtidigt. Vi tänkte ta bort en romantrappa på långsidan och gjuta en invändig trapp på kortsidan. Detta för att kunna ha ett tak. Vi har pratat med ett företag på orten som säger dom kan platssvetsa liner utan problem i vår pool. Men när jag läser på din sida så säger du att det inte går. Vad ska jag tro på? Har du något tips vg gjuta en invändig trapp i denna typ av pool?
Mvh Ewa

Platssvetsad liner i pool sundolittblock

Micke svarar:

Platssvetsade liners ger en bättre passform i hörn och skarvar.
Platssvetsade liners ger en bättre passform i hörn och skarvar.

Hej Ewa,

Vart står det att det inte går att platssvetsa liner? Maila mig gärna så får jag rätta upp ifall det står något som kan missuppfattas.

Det jag menar är att traditionellt så är cellplastblock problematiska för platssvetsarna att svetsa mot därför att de består av ren cellplast i ytskiktet.
Då smälter celllplasten av värmepistolen.

Men på sistone så har de nog löst detta med olika trix ( de lägger en skiva som tål värmen bakom tror jag medans de svetsar).
Jag kan ge dig en platssvetsare så får du ta det med dem direkt. Hojta bara så ger jag dig denna firma.

För trappan, vilka mått har poolen? Vi har ju en pooltrappa som du får köpa om du vill. Men denna behöver putsas dock så du vet. (se stycket för gaveltrappa). Se även monteringsanvisningarna hur man bygger dem.

Denna trappa kostar 5300 kr/m inklusive moms.

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden