fråga micke

Pool läcker vatten snabbt

Fråga från Katrin

Hej Micke,

Vi har precis öpppnat vår pool efter vinterstängningen. Innan stängning märkte vi att poolen läckte vatten, inte supersnabbt men tilltäckligt för att pumpen skulle börja pumpa torrt efter en natt. Vi tänkte att vi hanterar detta till våren. Nu när vi fyller går det inte att fylla poolen mer än typ 5-10 centimer ovanför inloppen (då vattnet rinner ut lika snabbt som vi fyller) och på c. 1 h så har vattennivån sjunkit till precis i linje med ovansidan av inloppen och där stannar vattnet. Har kollat rören okulärt (de går under altanen) men kan inte se något konstigt, kan inte heller se något i linern. All teknik är avstängd. Kan inte förstå hur vattnet kan rinna ut så snabbt och var. Har du några tips för fortsatt felsökning?

Svar från Micke

Hej Katrin ,

Det låter som ett läckage vid inloppet när det läcker så snabbt.

En sak som kan hända är att marken nära poolen sätter sig ganska mycket efter ett år eller två.
Om då inloppen “monterats” på ett sätt så de kan dras med ner när marken sjunker undan så kan det lätt uppstå läckage där. Bara en tanke som kan vara värt att utesluta variefall i din felsökning.

Man kan också köra fix-a-leak för att se om det hjälper.

Har man en sättning bör man dock se hur inloppen kan avlastas framåt så de inte dras vidare ner med marken.

Med Vänlig Hälsning

Mikael Asp-Tjällden

mail: info@poolmicke.se
webb: poolmicke.se
webb familjeföretag: tjallden.se

By Micke

Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag svarar på frågor om bl.a. pooler. Du kan läsa mer om mig här. Vill du ställa en fråga till mig så gör du det helt kostnadsfritt här.