fråga micke

Poolskydd renovering av pool inomhus

Fråga från Johan från Landskrona

Vi håller på att renovera poolrummet och jag vill redan nu bestämma mig för vilket skydd jag ska ha. Skyddet kommer ha tre funktioner.
1. Förhindra avdunstning och kondens i poolrummet.
2. Minska värmeförlusten.
3. Förhindra olyckor (detta är inte superviktigt då jag har lås på dörrarna och jag kan begränsa tillträdet till poolrummet, men kanske lika bra att ta ett som även skyddar om ett barn faller ner i/på poolen).
Jag vill gärna ha en elmotor som driver ut och in i täcket/lamellerna.
Poolrummet är en del av huset, med ett sovrum på våningen över.

Det finns ingen kant av trä på poolen utan det är kaklat. Just nu finns det heller inte någon stege/trappa. Jag tror vi bygger detta i poolen så att vi inte begränsar poolskyddet.
Tacksam för alla uppslag och tips.

Svar från Micke

Hej Johan,

När det kommer till lameller så är vi på Tjällden förtjusta i lamellskyddet covrex då det är ett högkvalitativt poolskydd.

Nu är ju din pool en renovering. Oklar hur denna ser ut.

Men rent generellt så är Covrex bridgen den vi säljer mest av när man vill “gömma sitt poolskydd”.

Det går att få Covrex Bridge med en anpassning där man istället bultar fast konsoler och sidopaneler i poolstommens lodräta sida. Dvs att fabriken kapar bort de delar som normalt sticker ut över poolstommens ovansida, samt förser kvarvarande sidoplattor och konsoler med hål för bultning ovanför vattenlinjen. Kanske det kan vara en lösning? Bridge kommer då stjäla ca 50cm av badytan.

Vi har ju även LoungeCave, om kunden kan tänka sig att bygga en mellanvägg nere i poolen. Ännu snyggare och kunden får glädje av hela poolytan då de får en loungeyta över poolskyddsdiket. Om de inte kan komma åt poolstommens utsida, så kan vi istället ordna ett förhållandevis diskret kabelskydd (samma som på Bridge) som de bultar från poolstommens insida, så behöver de inte längre någon kabelgenomföring nere i poolen. Kabeln måste dock luras ut utanför poolen längre upp på något vis

Annars är ju ovanmarkmodellerna Nature och Podium ett alternativ, men de stjäl ju yta poolside istället…..

Har du någon skiss/foto så kan jag ju se vilket poolskydd som är mest lämpat för dig.

mvh
Micke