Pooltak med nedgrävt teknikrum

Fråga från Björn om pooltak

Hej Micke, vi håller på och färdigställer vår pool med Leia pooltak 3×6 med nergrävt teknikrum. Vad rekommenderar du – att pooltaket stannar helt över teknikrummet när poolen är öppen eller ska man lämna teknikrummet fritt och att taket då går ännu längre bak? Hur ska vi tänka? Vill man kunna bada från den kortsidan även jetstream inbyggd på den sidan (trappa på motsatta sida). Vilka ”fallgropar” ska vi undvika?
Tack på förhand. Mvh Björn

Pooltak med nedgrävt teknikrum

Micke svarar:

När poolen är öppen, kommer det att samlas på trädäcket bakom poolen.
När poolen är öppen, kommer det att samlas på trädäcket bakom poolen.

Hej Björn,

Jag har inga stora problem med att taket stannar över ditt nergrävda teknikrum.
Om man kan komma åt teknikrummet trots att taket är öppet är det klart en fördel men inget stort problem. De flesta lägger ju teknikrummet där bräddavloppet placerats. Då blir det nästan alltid naturligt så att taket parkeras där. Så det är mer normalt än att inte göra så. Man kan ju ju om man installerar/monterar lite längre förlängningsskenor än normalt möjligen skjuta taket förbi öppningen till teknikrummet. Om man har plats på tomten för det. Men det är mer en ”nice to have” kan jag tycka.

Annars ser jag inga praktiska problem. Dvs du kan ju gå ner i teknikrummet när pooltaket är halvt eller helt stängt.

Och konstruktionsmässigt ska det inte heller vara några problem om det är ett bra konstruerat teknikrum. Pooltaket väger litegrann ändå.

Hoppas det svarade på din fråga.

Ha en fortsatt bra dag.

Med vänlig hälsning,
Mikael Asp-Tjälldén