fråga micke

Problem med frekvensstyrning – jordfelsbrytare

Fråga från Andreas

Hej Micke, jag kör en isaver frekvensstyrning tillsammans med min 1 fas poolpump. Funkade bra under en månad, men nu löste den ut jordfelsbrytaren i elcentralen avsett för poolen. Googlade lite och verkar vara ett bekant problem. Vet du mer om detta och hur det går att lösa? Mvh Andreas

Svar från Micke

Hej Andreas ,

Vad har du för poolpump?

Vi var i början försiktiga med att lansera frekvensomvandlaren pga dessa olika kommentarer på nätet. Så vi lanserade försiktigt men har nu testat på så många kunder under en längre tid att vi börjar bli trygga då vi ännu inte upplevt dessa problem. Har två hemma också (en för vårt spabad och en för poolen) och det har fungerat bra.

Vi är noga med att köpa frekvensomvandlaren och poolpumpen från samma distributör så de är vältestade tillsammans. Vi har också lyft detta med distributören och de garanterar lösningen ihop med våra mest sålda poolpumpar. Det har varit några incidenter och alla har skyllt på frekvensomvandlaren men det var då egentligen poolpumpen som va felaktigt inkopplad visade det sig.

Så summa summarum har vi inte upplevt detta problemet – ta i trä – vi kanske får problem längre fram….
Det är viktigt att ha valt en bra återförsäljare som tar ansvar när man är osäker på en produkt – det är mitt tips. Köp från någon som i framtiden kommer supporta din lösning. Att plocka ihop alla dessa produkter från olika webbshopar är inget jag rekommenderat när det är så komplext.

Med Vänlig Hälsning

Mikael Asp-Tjällden

PS: Läs mer om teknikrummet i allmänhet hur jag jobbar med denna hemsidan här.

:DS