fråga micke

Rekommenderad poolpump med 25m och höjdskillnad 1,5m

Fråga från Tobias från Värmdö

Hej vilken poolpump och storlek på filter rekommenderar du för en pool där det är ca 25 m mellan breddavlopp och pump samt ca + 1,5 m i höjdskillnad.

Svar från Micke

Hej Tobias ,

Jag hade gått upp till en 1kW poolpump med frekvensomvandlare/varvtalsstyrning. Kan vara problem att flöda poolpumpen annars.
Filtret typ Astrals 560 millenium eller 660 tror jag de heter. Fluidra har även bra Cantabric filter i samma dimension ungefär.
Jag har hemma en backventil också vilket gör det enklare att bygga upp trycket inne i teknikrummet eftersom vattnet i rören då inte rinner tillbaka mot bräddavloppet. Jag tycker backventilen är bra, tills den fylls med löv då jag svär varje gång 🙂
Den stryper också flödet. Så man kan istället använda kulventiler för att stänga teknikrummet. Men då får man inte bara sätta på poolpumpen hur som helst, för glömmer man då sätta tillbaka kulventilerna, det har hänt mig 🙁 , så blir konsekvenserna ganska dåliga.

mvh
Micke
Poolmicke.se

By Micke

Jag heter Mikael Asp-Tjällden och jag svarar på frågor om bl.a. pooler. Du kan läsa mer om mig här. Vill du ställa en fråga till mig så gör du det helt kostnadsfritt här.