Teknikrum med högt grundvatten

Fråga från Mia om högt grundvatten

Hej Micke,

Vet inte om du minns oss. Du hjälpte till med ett teknikrum till vår pool. Vi hade haft en översvämning i vårt maskinrum och du hjälpte oss att montera om pumpen, UV-lampa mm så att de hamnade högre upp i maskinrummet.

Nu har vi ett nytt (el delvis samma) problem. Efter att snön smält den senaste veckan är maskinrummet fyllt med vatten nästan ända upp till markplan. Vi har försökt pumpa ur vatten men trycket är för hårt och vi har inte lyckats tömma maskinrummet på vatten.

Vi inser att vi, med de förutsättningar som gäller med en pool placerad på en äng (sänka), inte kan ha ett maskinrum under mark. Vi behöver bygga om och flytta upp maskinrummet ovan mark. Är det ett projekt som du skulle kunna hjälpa oss med?

Passar på att även fråga, även om det kanske inte är ditt område, vad du tror om poolens förmåga att stå emot ett sådant vattentryck. Dvs finns nerisk att poolens konstruktion inte pallar trycket av så stora vattenmängder som det måste röra sig om?

Mvh Mia

Teknikrum med högt grundvatten

Micke svarar:

Teknikrummet innehåller mycket teknik som är känslig för vatten.
Teknikrummet innehåller mycket teknik som är känslig för vatten.

Hej Mia,

Tack för frågan
Jag bygger inget så det måste vara missförstånd från min sida hur jag läser din fråga 😊

Har faktiskt lite dåligt med byggkontakter i ditt område men du kan prova om dessa har tid att hjälpa dig då de är närmast

Vilken typ av poolsystem har du byggt med? Högt grundvatten är inte att leka med. Speciellt under själva byggnationen.
Men vår pool brukar klara sig ganska ok om man bara låter vattnet vara kvar i poolen. Men man hade med vår pool kanske lagt ett mapei tätskikt utvändigt (eller andra liknande vattentäta skikt) om man fick drömma. Det är rätt dyrt dock och ändå lite sent nu när allt är färdigställt 😊

Med Vänlig Hälsning
Mikael Asp-Tjällden