Vilken Liner ska man välja?

Fråga från Martin om fabrikssydd eller platssvetsad liner

Hej,
Vi håller just nu på att välja Liner och står och väljer mellan fabrikssydd eller platssvetsad liner. Vi har valt att bygga en bred 4 meters trappa som består av 5 st 30cm trappsteg. Vi har två små barn som är igång med att lära sig att simma. Vad anser du man bör välja?
Vi håller på att kolla på fabrikssvetsad liner då det känns enklast. Samtidigt så kommer väl en platssvetsad liner passa sig bättre i hörnen i trappan, om jag har förstått det rätt?
mvh Martin

Skillnaden mellan platssvetsad och fabrikssydd liner?

Micke svarar:

Bilden visar en fabrikssydd. Se hörnen
Bilden visar en fabriks-sydd. Se hörnen

Som du säger kommer en platssvetsad liner att sätta sig bättre i trappan, speciellt med tanke på att ni har en stor trappa med många skarvar. En fabrikssydd liner kommer bli en smula bubblig i hörnen och inte sätta sig hela vägen ut.

Samtidigt blir det en klar fördel med en fabriksydd liner, med tanke på att det här kommer med en 1 mm tjock skyddsduk som ger en mjuk och behaglig trappa.

En fabriks-sydd liner svetsas direkt på betongen, varpå det blir ganska aggressiva kanter på exempelvis trappstegen. För dig med småbarn kommer en heltäckande skyddsduk därmed ge en mjuk trapp med behagliga kanter, som jag också anser vara behagligare att gå och vistas på.