Poolsarg till pooltak leia

FrÄga frÄn Mattias om pooltak

Hej Micke,

Du visade oss runt i er utstÀllning pÄ TjÀlldens i höstas, tusen tack.
Vi Ă€r nu i full fĂ€rd med att realisera vĂ„rt poolprojekt och gropen Ă€r grĂ€vd. Första leveransen frĂ„n TjĂ€llden kommer imorgon 😀

Nu Àr det dax att kavla upp Àrmarna och ta tag i grunden.

Vi stĂ„r fortfarande och vĂ€ger mellan olika pooltak och storlek. Jag vill minnas att du nĂ€mnde att det skulle funka med ett standard Leia 3×6, vi kommer ha en poolstorlek pĂ„ 3,5×6,5
Det blir som sagt mycket dyrare om man skall mÄttanpassa till vÄr poolstorlek.
Du nÀmnde att ni bytt ut er trall mot plattor. Hur nÀra har ni er skena i förhÄllande till poolkanten? Har du nÄgon bild pÄ det?
Finns det egentligen nÄgon nackdel med att lÄta tak och skena ligga pÄ kantsten? Vi kommer ha kantsten samt plattsÀttning runt poolen.

Mvh Mattias

Poolsarg till pooltak leia

Micke svarar:

Leia pooltak i storlek 6x3
Leia pooltak i storlek 6×3

Hej Mattias,

Kul att ni ska bygga med vĂ„rt poolsystem 🙂

Leia pooltak för en 6×3 pool Ă€r i standardformatet 368 x 668 cm. Dvs det Ă€r anpassat för 6×3 m med poolsarg. Det Ă€r dĂ€rför det Ă€ven fungerar för en pool med 6,5×3,5 m.

NÀr det kommer till att ha poolsarg under detta tak sÄ gÄr det absolut. PÄ sikt riskerar man dock att pooltaket kan kÀrva lite i övergÄngen mellan sargen och trallen. Detta beror framförallt pÄ att trallen Àr av organiskt material sÄ den rör sig nÀstan alltid litegrann. Det gör att hjulen kan fastna lite i övergÄngen. Precis sÄ beter sig vÄrt tak hemma. Detta pga vi bytte poolsargen frÄn trall till sten eftersom trallen under taket blev sÄ fuktskadat och fult. Men jag menar att det inte gör sÄ mycket. Vi Àr försiktiga med taket och vid övergÄngen sÄ fÄr man lyfta sektionerna litegrann över kanten sÄ rullar det igen.

Hoppas det svarade pĂ„ din frĂ„ga 🙂

trevlig helg!

Med VĂ€nlig HĂ€lsning
Mikael Asp-TjÀllden