fråga micke

Garantier när man köper en pool?

Fråga från Daniel från Stockholm

Hej Micke
Jag kollar runt lite på pooler. Vet du generellt vad det är som gäller med produktgarantier.

Mvh Danne

Svar från Micke

Hej Daniel,

Här skriver vi lite om vår policy kring garantier.

Som du kan se har olika produkter olika garantilängder.

Sedan är konsumentköplagen ganska stark. Var noga med att du har garanti hos rätt företag. Om företaget du köper av går i konkurs så försvinner ju dina garantier. På t.ex. allabolag.se kan du se en siffra som heter soliditet. Denna ska vara så hög som möjligt. Ju högre soliditet ett företag har desto bättre. Det betyder att det är säkrare att ditt företag finns kvar om 10 år. Så om en företagare kan ge dig jättebra rabatter men är har låg soliditet så är det en varningsklocka för mig. Just precis nu är detta fallet nämligen. De vräker ut lager de köpt på sig när marknaden var stark för att nu när de är nära konkurs så vräker man ut produkter med enorma rabatter.

Kolla även företagets historik och om ägaren av det företaget har ett förflutet med många olika företag och än värre konkurser i bagaget. Även om det finns många bra leverantörer och entreprenörer så är poolbranschen dessvärre fylld av mindre seriösa aktörer.

Garantier och service hänger ihop i min värld.
Därför är vi på Tjällden väldigt noga med att ge kunder bra service/eftermarknadsservice. Hoppas det syns om man googlar runt lite eller är inne på sociala medier.

Det är många gånger viktigare med service än att bara titta på produktgarantierna som följer med leverantörerna. Dessa gäller mer produktfel. Produktfel är ovanligare än att man handhar produkterna fel.

mvh
Micke
PS:
Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS