fråga micke

Tjälldenpool vs Termopool? Skillnad och fördelar

Fråga från Ulrik från Danderyd

Hej Micke,

du verkar vara ganska ärlig. Var är egentligen för och nackdelar med er jämfört med termopoolen.

Mvh Ulrik

Svar från Micke

Hej Ulrik,

Till att börja med. Jag tycker termopoolen har många bra egenskaper och man får en gedigen pool. Men nu frågar du mig och då svarar jag för det finns för och nackdelar med bägge systemen.

Kom gärna in till vår poolutställning i Malmö/Arlöv så kan ni se skillnaden

Vår pool lösning har följande egenskaper som skiljer oss mot termopoolen.

Svensktillverkad poolstomme nära kund: Poolen tillverkas i vår fabrik i Vellinge. Det gör att vi kunnat produktutveckla fram lite smarta lösningar utifrån våra kunders behov. T.ex. har vi mycket populära funktioner såsom förskurna poolblock för inlopp, lampor och bräddavlopp. Detta gör speciellt självbyggarna lugnare eftersom de slipper ta hål själv i poolblocken.
Allt för poolstommen i samma leverans: Rent logistiskt så får du ut poolstommen i en leverans. Låter inte så mycket men det förenklar för kunderna som inte behöver flera leveranser bara för stommen. Armering, grund och stomme kommer allt i samma leverans. Vissa offererar inte ens med dessa delar när man jämför.
Myrsäker: Då vi har putsad yta på våra poolblock kommer inte myrorna åt cellplasten lika enkelt. Man ska inte överdriva detta med myror men det är en fördel.
Mindre betong och mer isolering: I våra väggar har vi för en 8×4 m pool cirka 1.4 kubik betong i väggarna jämfört med termopoolens 5-6 kubik. Vi har bytt betongen mot isolering så vårt u-värde på väggarna är outstanding. Mer betong betyder också mer armering. Vi har så mycket betong och armering så det räcker och blir över men inte mer.
Kortare torktid pga mindre betong: Eftersom väggarna har så lite betong i sig torkar väggarna fortare.
Pooltrappan: Vi har en egentillverkad poolstomme där pooltrappan är en viktig integrerad del.
Vi har aldrig haft problem med vår trappa när det kommer till grundvatten då den till skillnad från vissa andra lösningar gjuts fast i plattan.
Kostnad: Generellt så jämför man kostnaden för en tjälldenstomme med termopoolstomme så brukar det kosta ungefär samma allt inräknat (vi har jämfört massa gånger). Vi är dyrare på stommen men det tjänar du ofta igen på betongen och armeringen.
Självbyggare: Ska du bygga själv är vår poolstomme outstanding. Enklast om du ser i vår utställning så kommer du förstå varför.

Garantier/support/service: Vi har heltidsanställd poolsupport/byggsupport. Det är väldigt bra oavsett om du bygger själv eller anlitar en byggare. Den som bygger får bra support. När poolen är klar satsar vi jättemycket för att lösa kunders problem. Vi är ett familjeföretag så vårt rykte är vi jätterädda om.
Kakel? Att kakla in pool är överkurs för de flesta. Vårt poolsystem har genomgått testning och produktutvecklats av/med tätskiktsleverantören Mapei. Har faktiskt blivit ganska populärt. Nu när många prispressade hushåll minskat sitt poolköpande har denna grupp blivit en stor del av det vi säljer. Superviktigt segment men det blir mer kostsamt med stor pool med kakel/keramiska ytskikt än med liner.

Termopoolen har flera fördelar också

Baddjup: Med termopoolen kan du ha en djupare pool än 1.5 m som är vår standardhöjd.
Man kan göra Tjälldenpoolen högre men det får man fixa med själv vilket gör det kluddigt. Där är termopoolen bara att slå ett varv block till.
Mindre putsning: Termopoolen har ofta en hård insida också som inte behöver putsas. Vår insida kan behöva putsas om man vill få den helt slät. Många putsar bara skarvarna.

Sedan rekommenderar jag att man kollar upp företaget man köper sina grejor av.

Jag tänker mest så du får garantier och support från ett företag som finns kvar om 20 år. Det kommer vi garanterat göra. Det jag menar är;
Kolla upp bolagets rykte/kundnöjdhet: Sociala medier och google är bra och man kan inte gömma sig längre om man inte är duktig. Det är blod svett och tårar att hålla kunder nöjda men det syns ganska snabbt på internet om man inte sköter sig. Jämför oss gärna.
Kolla upp bolaget ekonomiskt: Jag rekommenderar att du jämför bolagen på allabolag och titta efter soliditeten. Ju högre siffra desto bättre. Då ökar chansen att företaget finns kvar på lång sikt vilket du som poolkund vill då du vill ha support många år framöver. Mååååånga går under just nu eller riskerar att göra det. Går mycket rykten i branschen. Vi kommer finnas kvar. Vi har högsta kreditratingen som går att få hos UC, sk diamantföretag. Dvs vi har som ett av mycket få bolag i Sverige haft högsta kreditratingen AAA sedan mätningarna började. Läs pdf fil om detta här. PDF filen har rätt många år på nacken. Många företag har problem idag då de förköpt sig på stora lager och har jätteproblem. Det gör att de problem som finns just nu i vissa bolag inte syns i de siffrorna man ser på allabolag.